Klik = Home

CV De Lichtstadnarren

De Dansgarde(s)

 

 

C.V. De lichtstadnarren heeft in de loop der jaren verschillende groepen dansgardes gehad verdeeld in Junioren A (6 jaar t/m 9 jaar), de junioren B (10 t/m 13 jaar) en de senioren garde (vanaf 14 jaar).

Op dit moment zijn er twee junioren-groepen actief.  Elke dinsdagavond vanaf de 1e dinsdag in april tot carnaval (m.u.v. de vakanties) wordt er hard getraind om elk jaar een mooie nieuwe dans neer te zetten

De junioren doen elk jaar mee aan een aantal toernooien, waaronder het toernooi dat door C.V. De Lichtstadnarren elk jaar in december wordt georganiseerd. Verder gaan zij mee met de vereniging naar uitbals op de middag en dansen zij op de afscheidsavond van de prins en het prinsenbal. Met Carnaval dansen ze zaterdagavond, zondagmiddag en dinsdagavond op de eigen bals van de vereniging.

Als ze er zijn dan doen de senioren ook mee aan toernooien en gaan met de vereniging mee naar alle uitbals, waar zij tevens hun dans kunnen tonen. Zij dansen altijd op de afscheidsavond van de prins, het prinsenbal en elke avond tijdens de carnaval op de eigen bals van de vereniging en op het halfvastenbal.

Een keer per jaar gaan de gardes er een dagje op uit met elkaar en dat is altijd heel erg leuk en gezellig!

Spreekt het bovenstaande je aan en heb je interesse om dansmarietje te worden, meldt je dan aan, je krijgt bericht wat de mogelijkheden zijn.

 

E-mail: DANSGARDE